HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ua

ŠTROMOR ‘Predstavnici SDP-a imali druge obveze pa nisu došli na sabor HNS-a’

Zamjenik predsjednika HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar komentirao je u subotu razloge nedolaska predstavnika SDP-a na sabor HNS-a te izvijestio da su se SDP-ovci ispričali “nekim drugim obvezama” naglasivši kako “nema problema” u odnosima s tom strankom.

“Oni su se ispričali jer imaju neke druge obveze. Nema nikakvih problema u odnosima s SDP-om”, rekao je Štromar novinarima nakon izvještajnog sabora HNS-a.

Optužnicu protiv nekadašnje HNS-ove ministrice kulutre Andree Zlatar Violić zbog zlouporabe položaja i ovlasti nije htio komentirati.

Moram podsjetiti da je kod prvih saznanja o tome ona bila ministrica i dala je ostavku na tu dužnost iz moralnih razloga, rekao je kratko te dodao da će se ubrzo znati je li kriva ili ne.

Komentirajući današnju manifestaciju “Marš za znanost” u Zagrebu, Splitu i Rijeci, kojom se upozorava na važnost znanosti i obrazovanja, Štromar je rekao da HNS puno ulaže u obrazovanje.

“Posebno čelnici općina, gradova i županija gdje smo na vlasti. Veliki dio proračuna ide u obrazovanje jer je to ključni prioritet za gospodarstvo”, poručio je Štromar.

Komentiraj