Spike Lee branio Woodyja Allena pa se ispričao zbog toga

Redatelj Spike Lee gostovao je u subotu u radijskoj emisiji “In the Morning” radio postaje WOR iz New Yorka u povodu njegovog novog filma “Da 5 Bloods” koji se od petka prikazuje na Netflixu. Međutim, najzanimljiviji dio razgovora s voditeljima Lenom Bermanom i Michaelom Riedelom bio je onaj o Woodyju Allenu. Voditelji su ga pitali što misli o otkazivanju Woodyja Allena čiji posljednji film „Kišni dan u New Yorku“ nije prikazan u američkim kinima te mu je otkazivano objavljivanje autobiografske knjige „Apropos of Nothing“ sve dok ipak nije pronašao izdavača. Sve je to, smatraju voditelji, rezultat #MeToo pokreta.

„Pa, samo bih želio reći da je Woody Allen veliki, veliki filmaš, a to što su mu otkazivali… Kada sada pogledamo unazad na te događaje vidjet ćemo da samo što ga nisu ubili, izbrisali su nekoga kao da nikada nije postojao“, rekao je Spike Lee i dodao „Woody je moj prijatelj, kolega navijač Knicksa, i znam kroz što trenutno prolazi“. Iako su radijski voditelji željeli da Spike Le još govori o slučaju Woodyja Allena, on je počeo pričati o drugim temama.

Tijekom poslijepodneva, Spike Lee je objavio na Twitteru ispriku zbog toga što je branio Woodyja Allena. U objavi je napisao „Duboko se ispričavam. Moje riječi bile su pogrešne. Nisam i neću tolerirati seksualno uznemiravanje, napad ili nasilje.  Takvi postupci uzrokuju stvarnu štetu koja se ne može minimalizirati“.

Brojne osobe u Hollywoodu odrekle su se Woodyja Allena nakon što su ponovo objavljene optužbe kako je 1992. godine seksualno zlostavljao tada sedmogodišnju usvojenu kćer Dylan Farrow. Zbog toga je policija tijekom devedesetih dva puta istraživala Woodyja Allena ali nikada protiv njega nije podignuta optužnica. Uslijed toga, kompanija Amazon otkazala je ugovor s Woodyjem Allenom prema kojem je Allen trebao za njih režirati četiri filma. Prvi film „Kišni dan u New Yorku“ tada je bio zgotovljen ali ga kompanija Amazon nije željela distribuirati u američkim kinima i zato nije bio ni prikazan u Americi. Slijedom svih tih događaja nekoliko izdavačkih kuća početkom ove godine odbilo je objaviti njegovu autobiografsku knjigu „Apropos of Nothing“ sve dok to nije objavila kompanija „Arcade Publishing“.

Komentiraj