hina

SINČIĆ: “Priključite se Živom zidu i mijenjajmo Hrvatsku”

Predsjednik Živoga zida i saborski zastupnik Ivan Vilibor Sinčić u petak je s užim stranačkim Predsjedništvom prošetao središtem Zagreba i pozvao građane da mijenjaju Hrvatsku, za koju je rekao da je obilježena političkom korupcijom, te da se priključe Živom zidu kao članovi ili simpatizeri.

Hrvatska se nalazi u situaciji da Amerikanci i Rusi dijele našu imovinu, poljoprivrednici velikim dijelom propadaju, politička korupcija buja, a stranke trguju, rekao je Sinčić u izjavi novinarima na Cvjetnom trgu, gdje se vodstvo Živoga zida družilo s građanima nakon završetka radnoga tjedna u Hrvatskom saboru.

U Živom zidu, istaknuo je, vlada sloga, odlučan stav prema općem dobru, a tako će, poručio je, nastaviti i dalje. Za razliku od HDZ-a i SDP-a, njegovu stranku, istaknuo je, obilježavaju upornost, odlučnost i dobri međuljudski odnosi.

“HDZ i SDP sada se međusobno grabe i tuku, stvaraju se klanovi, sve to šteti prije svega Hrvatskoj, ali i njima samima, no to im je očito sudbina. Oni se nalaze u strahu i panici jer znaju da politička igra neće moći biti kao do sada, da se neće moći dogoditi da samostalno ostvaruju vlast i zapravo pripremaju se za veliku koaliciju”, ustvrdio je Sinčić čija je stranka u anketama javnoga mijenja trećeplasirana po rejtingu s tendencijom rasta.

Sinčić je ponovio svoju uvjerenost da će se “velika koalicija dogoditi” jer će to, kaže, biti način da se dio njihovih članova zaštiti od kaznenog progona, sačuvaju imovinu, politički utjecaj, moć i “sve ono na što su navikli zadnjih 20 do 30 godina.

“U hrvatskoj politici mora doći do smjene generacija i ja pozivam sve građane da nam se priključe, da izgradimo modernu državu koja će se razvijati umjesto da bude na začelju Europe. Hrvatska može i mora bolje”, poručio je Sinčić i istaknuo kako je ponosan na svakog člana stranačkog vodstva koji su, svatko u svom segmentu, u svojoj teritorijalnoj ili stručnoj jedinici, svaki dan daje sve od sebe da projekt Živoga zida uspije.

Komentiraj