Romeo Jozak dobio posao u Ministarstvu sporta Saudijske Arabije

Hrvatski trener i nogometni djelatnik Romeo Jozak dobio je novi angažman. Od strane Ministarstva sporta Saudijske Arabije zaposlen je na poziciju tehničkog nogometnog direktora te će biti zadužen za razvoj nogometnih igrača u toj zemlji. Posredovat će između ministarstva i tamošnjih klubova, a sudjelovat će i u organizaciji nogometnih kampova u Španjolskoj, ali i u ostatku Europe.

Jozak je posljednji angažman imao kao izbornik Kuvajta čiju klupu je napustio u rujnu 2019. godine. Početkom ove godine je pak postao većinski vlasnik nogometne akademije Blast FC u Sjedinjenim Američkim Državama. Posljednjih tjedana se najavljivao njegov povratak u Hrvatski nogometni savez, no na koncu se odlučio na odlazak u Saudijsku Arabiju.

Nakon ranog zaključenja igračke karijere u Orijentu kao stipendist odlazi na ljetne kampove u SAD-u. Potom je s Ilijom Lončarevićem od 2001. do 2006. godine u nekoliko navrata radio u Dinamu i reprezentaciji Libije kao pomoćnik, a u istoj ulozi poznatom je brku asistirao na klupi Osijeka u sezonama 2006./07. i 2007./08. U 2008. godini postao je voditelj omladinske škole Dinama, gdje se zadržao do 2013. godine kada preuzima funkciju tehničkog direktora u Hrvatskom nogometnom savezu u kojem je do tada obnašao funkciju predsjednika Stručne komisije. 2017. godine je u suradnji s nekadašnjim zamjenikom direktora Dinama i sportskim direktorom Hajduka – Ivanom Kepčijom, izdao stručni materijal ‘Razvojni program Hrvatskog nogometnog saveza’, koji je preveden na engleski i kineski jezik.

Nedugo nakon predstavljanja jednog od ‘temeljnih dokumenata Saveza’ Jozak je isti napustio da bio postao sportski direktor Dinama, no s te pozicije odlazi nakon svega nekoliko mjeseci i u listopadu 2017. preuzima klupu varšavske Legije. Usprkos dobrom startu u Poljskoj nakon sedam mjeseci dobio je otkaz jer nije mogao držati korak s Lechom iz Poznana kojeg je vodio Nenad Bjelica. Posljednji trenerski angažman imao je u Kuvajtu gdje je osim olimpijske momčadi bio zadužen i za A nacionalnu selekciju, no u rujnu 2019. godine poslije domaćeg 0-3 poraza od Australije u kvalifikacijama za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Kataru uručen mu je otkaz.

Komentiraj