Remi Varteksa i Tehničara na ‘Slobodi’

U 22. kolu 3. HNL Sjever Varteks je na Slobodi dočekao trećeplasirani Tehničar. U zanimljivoj utakmici rezultat je bio 1:1 (0:1). Varteks je u dvoboj ušao bez nekoliko bitnih prvotimaca.

Bumbari vrlo aktivno otvaraju susret. Odmah u prvim minutama pokušava Vajagić koji je nanizao nekoliko igrača, ali na kraju ima slabu završnicu. Minutu nakon pokušava Kesse s 19 metara, ali gostujući vratar Mrmić uz malo poteškoća brani udarac.

Tehničar zatim preuzima konce igre, a nakon desetak minuta pritiska i vode od 31. minute. Ubacivanje s desne strane u pet metara dočekuje Jambrušić i udarcem glavom savladava Jovana.

Kraj poluvremena donosi još jedan udarac Tehničara koji prolazi iznad gola.

U drugom dijelu prvih desetak minuta posjed ponovno pripada gostima, a Bumbari se polako bude od 65. minute kada Vajagić pogađa spojnicu, a u 70. dolazi do pogotka.

Kesse je izborio slobodni udarac na 19 metara, a loptu uzima Režić. Odmjerenim udarcem pogađa vratnicu, a lopta se od Mrmića odbija u gol za izjednačenje Varteksa.

Nakon gola, Varteks sve bolji i kruži oko kaznenog prostora, ali bez konkretne prilike.

U 86. minuti Kudumija sjajno čisti loptu koja je išla na protivničkog napadača u izglednoj prilici.

U sudačkoj nadoknadi Kesse je dva puta blizu pogotka i potpunog preokreta Bumbara. Prvo nakon ubacivanja iz slobodnog udarca glavom šalje loptu malo kraj gola, a odmah minutu zatim nakon ubacivanja s lijeve strane kasni na loptu za jedan korak te ju hvata gostujući golman.

Varteks treba odigrati još dvije utakmice nadoknade protiv Poleta i Podravca kako bi zaključio standardni dio prvenstva, prije podijele na donji i gornji dom.

Komentiraj