Rammstein stao u obranu svog pjevača Tilla Lindemanna povodom optužbi za seksualno zlostavljanje

Grupa Rammstein je stala u obranu svog frontmana nakon optužbi za seksualno zlostavljanje koje je protiv njega podignula jedna obožavateljica a što je potom uzrokovalo otkazivanje suradnje nakladničke kuće Kiepenheuer & Witsch s Tillom Lindemannom koji su objavili njegovu zbirku poezije ‘On Quiet Nights’.

Optužbe protiv Tilla Lindemanna, pjevača njemačke grupe Rammstein, pojavile su se krajem prošlog mjeseca kada je jedna obožavateljica putem društvenih mreža objavila da ju je Lindemann napao na prigodnom partyu prije njihovog nastupa, te seksualno zlostavljao. Kako piše Loudwire, optužbe je iznijela neimenovana korisnica Shelby69666 putem Reddita gdje je napisala: „Fuck Rammstein“ uz fotografije modrice na njezinom tijelu. Napisala je da je dan ranije došla na koncert grupe Rammstein u Vilniusu, glavnom gradu Litve, na koji ju je pozvao jedan od članova njihovog tima na zabavu odnosno ‘Row 0’ gdje je ujedno ‘regrutirana’ kako bi se pridružila skupini drugih djevojaka koje stoje u prvom redu na njihovim koncertima. Potom je ustvrdila da je na tom istom predpartyu bila napadnuta od strane frontmana Tilla Lindemanna koji je navodno htio seks s njom. Nakon što se vratila u ‘Row 0’, tvrdila je da se nejasno sjeća odlaska na after party, povraćanja u kupaonici i povratka u svoju hotelsku sobu. U svojim je postovima jasno dala do znanja da ne optužuje Lindemanna za silovanje, rekavši: “Till me NIJE dirao. Prihvatio je da ne želim imati seks s njim.”

Malo poslije tog događaja, njemački magazin Tagesschau objavio je tekst koji je sadržavao slične nove optužbe drugih žena, a sve su optuživale Tilla Lindemanna za seksualni napad. Kako se cijela stvar s optužbama zahuktala, Lindemanna se priopćenjem odrekao i njegov izdavač Kiepenheuer & Witsch. Spomenuta izdavačka kuća koja je objavila knjigu poezija Tilla Lindemanna ‘One Quet Night’ oglasila se priopćenjem na Twitteru: “Šokirani smo pratili javne optužbe protiv Tilla Lindemanna u posljednjih nekoliko dana. Naše suosjećanje i poštovanje ide prema pogođenim ženama.” U priopćenju su spomenuli i njegov navodno objavljeni porno video uradak u kojem navodno slavi seksualno nasilje nad ženama, te naglasili: “S naše točke gledišta, Till Lindemann prelazi granice u svom ophođenju sa ženama. Stoga smo odlučili isti tren prekinuti našu suradnju s Tillom Lindemannom jer je naš odnos povjerenja s autorom nepovratno prekinut.”

Kako bi demantirali sve optužbe, grupa Rammstein je bila prisiljena izdati službeno priopćenje u kojem su istaknuli da je važno da se njihovi obožavatelji ne osvrću na predrasude i lažne optužbe koje su posljednjih dana iznese u javnosti. “Objave posljednjih dana izazvale su brojna pitanja javnosti, a posebno među našim obožavateljima. Optužbe su nas sve jako pogodile i shvaćamo ih krajnje ozbiljno. Našim fanovima poručujemo: Važno nam je da se osjećate ugodno i sigurno na našim nastupima – ispred i iza pozornice. Osuđujemo bilo kakvu vrstu prijestupa i molimo vas: Nemojte se ravnati prema predrasudama bilo koje vrste prema onima koji su iznijeli optužbe. Imate pravo na svoje stajalište. Ali mi, kao bend, također ne želimo biti nečija predrasuda.”

 

 

Komentiraj

nacional banner
nacional banner