Pupovac: “Naći ćemo način kako iskazati poštovanje svim vukovarskim žrtvama”

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac u nedjelju je za N1 rekao da još nisu odlučili hoće li u srijedu prisustvovati vukovarskoj Koloni sjećanja.

“Mnogo je nepoznanica oko ovogodišnje komemoracije. Pandemijskih i drugih. Ali jedno je kod nas znano, naći ćemo načina da iskažemo poštovanje prema svim vukovarskim žrtvama i žrtvama Škabrnje”, rekao je Pupovac.

Pupovac je prošle godine, podsjetimo, u Vukovar došao dan prije Kolone sjećanja, jer ga je, između ostalog, danima ranije kritizirao vukovarski gradonačelnik Ivan Penava. Tom prilikom je u Dunav položio vijenac za Srbe koji su ubijeni uoči početka izbijanja oružanih sukoba, ali i za ranjene zaposlenike vukovarske bolnice koji su zarobljeni i ubijeni na Ovčari. Uz to, delegacija SNV-a je u crkvi Sv. Nikolaja zapalila svijeće za sve koji su stradali u Vukovaru.

U novoj vladi Andreja Plenkovića nacionalne manjine dobile su i mjesto potpredsjednika Vlade koji je izabran iz redova SDSS-a. Tako je Boris Milošević bio i prvi politički predstavnik hrvatskih Srba koji je prisustvovao obilježavanju Oluje.

Komentiraj