PUPOVAC i VRDOLJAK “Ne sudjelujemo na sastancima oko rekonstrukcije”

Nakon ostavke Lovre Kuščevića u Vladi je još jedan ministar manje. Goran Marić dao je neopozivu ostavku, optužujući medije koji pišu o njegovim aferama s nekretninama za hajku i pritisak.

Iz Vlade poručuju: Ostavka ministra državne imovine rezultat je razgovora između premijera Plenkovića i Gorana Marića i nije iznenađenje.

Kako će izgledati rekonstrukcija Vlade, tko bi sve još mogao izgubiti ministarsku fotelju?

“Ja ne sudjelujem u unutarstranačkim razgovorima HDZ-a, tako da nije čudno ako nismo informaciju da će dati ostavku i da su obavljeni razgovori preko vikenda. Čekamo da nas premijer pozove parlamentarnu većinu i informira prvenstveno što će biti ciljevi Vlade u sljedećih godinu i pol dana i tko će biti ljudi koji će to provoditi”, rekao je HRT-u čelni čovjek HNS-a Ivan Vrdoljak odgovarajući na pitanje jesu li u toj stranci znali da će Goran Marić podnijeti ostavku. Dodaje da se u HNS-u nadaju kako će uskoro dobiti odgovore na sva postavljena pitanja.

“Nismo dobili informaciju, ali smo dobili ostavku. No, ne treba prejudicirati. Ja sam bio i dio Vlade SDP-a, ali mislim da je sedam, osam ministara odlazilo. Neki su zbog osobnih razloga, a netko zbog odluke tadašnjeg premijera Zorana Milanovića. Ne bih etiketirao na način da svaki puta kad netko da ostavku, da ima problema sa zakonom”, kaže Vrdoljak.

Čelni čovjek SDSS-a Milorad Pupovac kaže kako ostavku vidi kao dio postupka rekonstrukcije Vlade. Očekuje li još neke ostavke?

“SDSS isto nije sudjelovao na sastancima oko rekonstrukcije”, dodaje.

Komentiraj