HINA/ Mladen VOLARIÆ/ ml

PROŠLA OPASNOST NA POPLAVLJENOM OGULINSKOM PODRUČJU Voda se povlači, vojska odlazi iz grada

Na poplavljenom ogulinskom području prošla je opasnost, a Stožer civilne zaštite je raspušten, zaključeno je na sastanku Stožera. Istaknuto je da su sve službe u proteklih nekoliko dana profesionalno odradile posao u obrani od poplava, a pripadnici Hrvatske kopnene vojske (HKoV) Os RH koji su bili angažirani, vraćaju se u svoje matične postrojbe.

Sveukupno 58 pripadnika i pripadnica HKoV-a s pripadajućom tehnikom, vozilima i ostalim materijalnim sredstvima, napustili su područje Ogulina i do 18 sati. Očekuje se dolazak svih pripadnika u vojarne, priopćeno je iz Ministarstva obrane RH.

Čelnici civilnih struktura grada Ogulina zahvalili su pripadnicima Oružanim snagama RH na cjelokupnom angažmanu i nesebičnoj pomoći u obrani i sanaciji poplavljenih područja, gdje su sudjelovali od nedjelje, dodaje se.

Na poplavljenom ogulinskom području prošla je opasnost, a Stožer civilne zaštite je raspušten, zaključeno je u srijedu na sastanku Stožera. Istaknuto je da je obrana od poplava u proteklih nekoliko dana odrađena dobro i da su sve službe profesionalno odradile posao.

Iz kriznog Stožera su naveli da je zbog obrane od poplava u proteklih nekoliko dana napunjeno 7.500 vreća pijeska, od čega je 5.500 otpremljeno po gradu stanovnicima Ogulina i za zaštitu ključnih objekata i infrastrukture.

Operativne snage se povlače, sada predstoji sanacija štete, čišćenje prometnica, dezinfekcija stambenih prostora, odvoz otpada i naplavina. Najveći dio predstojećeg posla odrađivat će Hrvatski crveni križ i gradska tvrtka Stambeno komunalno gospodarstvo, naveli su iz Stožera.

Komentiraj