Zagrebačka gradska publicistika, žanr koji obuhvaća zaglavne elemente razvoja i stanja glavnog grada Hrvatske, je postala bogatija za vrlo važno djelo. U knjizi „Zagrebački skupštinski zapisi“ Predraga Fleša mogu se iščitati svi važni propisi koji su utjecali na razvoj grada Zagreba i njegov srednjevjekovni identitet od sredine 19. stoljeća do danas.

Knjiga donosi, pored iznimno interesantnog dokumentarnog gradiva, značajne događaje koji su trajno obilježili povjest Grada kao i niz zanimljivosti iz svakodnevnog života koji knjigu čine iznimno zanimljivom. Ukratko, riječ je o knjizi za kojom odavno postoji potreba.

Zorno se oslikavaju prilike koje su mijenjale političku sliku Zagreba i borbe njegovih građana za opstojnost, ali i za perspektivniju budućnost, budućnost jasnih i određenih ciljeva.

Predrag Fleš (Zagreb, 1952.), osnovnu školu i gimnaziju je završio u Zagrebu, a diplomirao je na Pravnom fakultetu. Posljednjih 30 god9na radi u Gradskoj upravi, a 2007. imenovan je za zamjenika tajnika skupštine GradaZagreba te je tu dužnost obnašao do 19.7.2017.

Knjiga „Zagrebački skupštinski zapisi“ Predraga Fleša će službeno biti promovirana u utorak 13.2. (18 sati) u Hrvatskom državnom arhivu. Tom prilikom če uz autora Predraga Fleša govoriti Dubravka Brezak Stamać, Dinko Čutura i Gordana Cvitan.

Komentiraj