Problemi zbog vjetra na prometnicama, otok Pag ‘odsječen’

Zbog vjetra, za sav promet zatvoreni su Paški most (DC106) i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački. Samo za osobna vozila otvorene su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak za ostale skupine vozila je državnim cestama preko Gračaca, Obrovca i Karina-DC27 i DC50); Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Na otok u s otoka Paga trenutno nije moguće doći vozilima (kopnenim niti pomorskim putem), javlja u subotu ujutro Hrvatski autoklub. Vozači se mole za dodatni oprez zbog pješaka na autocesti A3 na 145. km između čvora OKUČANI i čvora NOVSKA u smjeru Bregane. Promet se vodi po dvije trake.

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika, državnoj cesti od čvora Križišće do mjesta Križišće (DC99), lokalnoj cesti Kraljevica-Križišće i na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a od Senja do Karlobaga dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Na mostu Krk (DC102) zabrana je prometa za I. skupinu vozila u oba smjera (motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom).

Zbog prometnih nesreća prekinut je promet na ŽC2050 u mjestu Sveti Ilija; na Jadranskoj magistrali u mjestu Štikovica vozi se otežano (DC8).

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen i Sumartin-Makarska.

Na prijelazu Tovarnik zabilježena su čekanja od dva do tri sata za teretna vozila, u oba smjera. Osobna i teretna vozila na prijelazu Stara Gradiška na izlaz iz zemlje čekaju oko sat i pol vremena.

Komentiraj