Primorsko-goranska županija popustila mjere: Otvorene terase i trgovine

Primorsko-goranska županija u ponedjeljak je otvorila terase i trgovine odjećom i obućom koje su proteklih tjedana bile zatvorene. No, teretane i igraonice još uvijek ostaju zatvorene.

Podsjetimo, stroge mjere donesene su prije 2 tjedna te su stupile na snagu 12. travnja. “Ovo su jako stroge mjere, ali to je jedini način da zaustavimo širenje epidemije”, rekao je tada Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite.

Jutros je, gostujući u emisiji Hrvatskog radija “U mreži Prvog”, komentirao stanje s koronom te razlog završetka tzv. mini lockdowna.

“Manji broj oboljelih je bio i tijekom vikenda i smanjen je pritisak na bolnice. Mjere su dale dobar rezultat. Odlučili smo se na ublažavanje i zbog najave dolaska cjepiva, 12 do 14 tisuća doza će nam doći. U pripremi s turističkom zajednicom radi se na početku cijepljenja turističkih djelatnika…”, rekao je.

Dodao je da se otvaraju terase, prodavaone gdje građani mogu doći kupovati. “Radno vrijeme je od 6 do 19, s tim mjerama potičemo rad naših ugostitelja i trgovaca”, rekao je.

Komentiraj