Prije tragične nesreće vozači ralice opijali se usred radnog vremena

HINA / Ivo LUČIĆ

RTL Direkt u sriujedu je objavio kako je u posjedu dokumenata unutarnje kontrole HAC-a, koja istražuje kako je došlo do teške prometne nesreće u kojoj je poginuo njihov vozač ralice na badnju večer kod Rijeke.

Nesreća se dogodila kada je 50-godišnji Riječanin, vozio ralicu HAC-a koja se prevrnula na autocesti Rijeka – Zagreb te zabila u zaštitnu ogradu. Obdukcija je pokazala da je vjerojatno umro od zastoja srca, nakon čega je uslijedila nesreća.

U satima koji su prethodili nesreći, pokojnik i nekoliko njegovih kolega angažiranih na toj dionici autoceste, umjesto da kolnik nastave posipavati solju – usred smjene otišli su u kafić. Ondje su neki od njih satima pili alkohol, a onda sjeli za volan. Unutarnja kontrola Hrvatskih autocesta provodi istragu.

Te noći dvije ralice krenule su na posao iz Tehničke jedinice u Čavlima oko 22 sata. Posipali su autocestu solju između Čavla i Vrata u smjeru Zagreba, i odjednom, usred smjene, otišli u obližnji kafić, gdje su proveli sljedeća tri sata.

“Došli smo do naplatnih kućica Vrata te smo otišli u gostionu. Tamo smo se zadržali do 2 i 20 i pila se žestica”, napisao je u izjavi jedan od vozača i suvozača. Po dolasku u kafić došla su i naša dva vozača te su počeli piti žestoka pića, šta im nije bio običaj, takve stvari raditi dok upravljaju kamionima. Platio sam prvu turu pića i rekao ajmo dečki, na šta su se oni oglušili i dalje naručivali alkoholna pića. Ja sam i dalje pio cedevitu. Uočio sam da je vozač vidno pijan te da nije u stanju voziti. Više puta zaredom sam pitao vozača da li je u stanju voziti i rekao je da može voziti bez problema, na što sam ja rekao da ne vozi ako je pijan. Njegov odgovor je bio – ajde mali ne pričaj gluposti, jučer si došao u firmu i sad ćeš meni govoriti kako ću voziti”, stoji u izjavi koju je objavio RTL.

Komentiraj