Presudio mu dezinficijens: Odvjetnik kažnjen s 10.000 kuna jer je odbio ‘našpricati’ ruke, pozvani i redari

Nesvakidašnja drama odvijala se u utorak na Općinskom građanskom sudu u Zagrebu. Naime, nakon što je sudac započeo glavnu raspravu u jednom predmetu, kazao je prisutnima da odlože stvari i pošpricaju ruke dezinficijensom. No, tužiteljev odvjetnik izjavio je kako “neće pošpricati ruke.

Sve je to opisano u službenom Zapisniku sa suda:

“Zatim, raspravni sudac upućuje istog opunomoćenika (odvjetnika tužitelja, op.a.) neka upotrijebi svoje sredstvo za dezinficiranje ruku, na što isti opun. odgovara da nema drugi – svoj dezinficijens, a da neće pošpricati ruke dezinficijensom koji mu nudi raspravi sudac, uz navode “nećemo se rukovati, a ne želi koristiti otrov koji mu se nudi” te isti opun. traži da se potonje unese u zapisnik”, piše u Zapisniku.

Nadalje se dodaje kako je raspravni sudac taj koji određuje što će se unijeti u zapisnik. Upozorio je odvjetnika koji je odbio dezinficirati ruke te izjavio kako “neće dezinficirati ruke jer je isti dezinficijens otrov”, da se time neprimjereno ophodi prema sudu i ne pokorava nalogu suda nakon čega ga upućuje izvan sudnice.

Odvjetnik je odbio izaći iz sudnice na što je sudac naložio suradnici da pozove zaštitara koji je “u roku od pet minuta”, kako piše u Zapisniku, udaljio neposlušnog odvjetnika iz sudnice.

Prema rješenju Zapisnika odvjetnik je zbog svojeg neprimjerenog ponašanja kažnjen s 10.000 kuna kazne zbog “nepoštivanja, neprimjerenog ophođenja i nepokoravanja nalozima suda, uz iskazanu osobu drskost”.

U Zapisniku se dodaje i kako će o svemu biti obavještena Odvjetnička komora.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner