Povjerenstvo istražuje SDP-ovca, u imovinskoj kartici nije prijavio automobil

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa u četvrtak je pokrenulo postupak protiv saborskog zastupnika SDP-a Franka Vidovića jer u imovinsku karticu od 2016. do 2019. godine nije unio automobil Suzuki Swift koji je stekao 2011. godine.

Predsjednica Povjerenstva Nataša Novaković kazala je kako je nakon provjere utvrđeno da je Vidović vlasnik Mercedesa, koji je unesen u imovinsku karticu, ali i Suzukija.

Vidović je u imovinskoj kartici navodio Suzuki od 2011. do 2016. godine, kada ga je izostavio iz nje. “Od 30. lipnja 2016. taj Suzuki Swift više nije u imovinskoj kartici”, dodala je.

Novaković je kazala da je Vidović, nakon što je primio zaključak Povjerenstva, promijenio imovinsku karticu stavivši ponovno taj automobil u nju, ali samo online, a novu imovinsku karticu im nije fizički dostavio.

Povjerenstvo nije pokrenulo postupak protiv ministra turizma Garija Cappellija jer se, kako je navedeno u prijavi, prilikom povratka zrakoplovom iz Rusije u srpnju 2018. godine u zagrebačkoj zračnoj luci koristio diplomatskom putovnicom kako bi bez čekanja prošao dulje redove putnika i graničnu kontrolu.

Komentiraj