Plenković nakon Vijeća za nacionalnu sigurnost: “Bio je to sjajan sastanak”

Više od četiri sata trajala je sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj su predsjednik Zoran Milanović, premijer Andrej Plenković i ostali sudionici raspravljali o raznim temama – od radikalizacije do koronavirusa.

Milanović je iz Banskih dvora otišao bez izjave novinarima, ali izjavu je dao premijer Plenković ispred zgrade HDZ-a.

Plenković je na početku novinarima rekao da je na izborima održanima ovog vikenda u HDZ-u osiguran legitimitet lokanim organizacijama HDZ-a.

“U međuvremenu je objavljeno priopćenje sa sjednice koje reflektira rezime. Usvojene su smjernice sigurnosno-obavještajnim agencijama, raspravljena je radikalizacija društva, osuđen je napad na Markovom trgu, jednoglasno je utvrđeno da je to događaj s elementima terorizma. Bilo je riječi o stanju u BiH, Crnoj Gori… Čuli smo od Božinovića aktualno stanje o epidemiji koronavirusa i raspravili smo situaciju u pravosuđu”, rekao je o sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost.

Dodao je da je to bila rasprava njih 12, 13 – koliko je bilo na sastanku. “Drugih tema van toga nije bilo”, kazao je.

Na pitanje je li bilo kritika predsjednika Milanovića, Plenković je odgovorio da je ta tema apsolvirana.

“Milanović se sad usuglasio da je napad na Markovom trgu imao elemente terorizma, prije to nije govorio?”, upitali su ga novinari. Plenković kaže da je to točno i da je zato to naglasio. “Malo pomalo…”, rekao je premijer.

“Bio je sjajan sastanak”, rekao je Plenković i dodao da se nije rukovao s Milanovićem.

Dodao je da se raspravljalo o nizu tema i da se tražio zajednički nazivnik te da je on pronađen.

Komentiraj