PLENKOVIĆ: “Moderna i samostalna Hrvatska nema veze s NDH, uspoređivati ih je nedopustivo”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade komentirao je aktualne političke teme.

Ponovno je komentirao izjavu predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca, koji je kazao kako je Hrvatska faktor nestabilnosti u regiji. “Odbacujem tezu o Hrvatskoj kao faktoru nestabilnosti u Europi. Mi smo zemlja koja je riješila sve svoje zadaće – i neovisnost i demokraciju i članstvo u EU i NATO savezu i zemlja koja gradi društvo u kojem se svi trebaju osjećati sigurno. To je Hrvatska 2019., a ne faktor nestabilnosti”, poručio je Plenković.

Plenković je rekao i da je nedopustiva Pupovčeva usporedba Hrvatske s NDH. “Uspoređivati današnju modernu Hrvatsku s NDH je nedopustivo. Moderna i samostalna Hrvatska nema veze s NDH. Ona je utemeljana na Domovinskom ratu i stasala je na hrabrosti branitelja i svih koji su dali život za nju. To su temelji moderne Hrvatske”, rekao je i dodao da je Hrvatska snažna europska zemlja.

Još je jednom, u ime Vlade, osudio sve napade koje su se dogodili, pogotovo one na pripadnike nacionalne manjine u Uzdolju i Viškovu. Istaknuo je da su počinitelji pronađeni te da sustav dobro funkcionira. “To su djela individualnih osoba, a ne politike ili klime u društvu. To su djela za koja će konkretne osobe odgovarati. To želim podrctati u ime Vlade”, rekao je.

Dodao je da Vlada radi na uključivosti svih manjina u Hrvatskoj te da se štite njihova prava kako bi se svi pripadnici manjina u Hrvatskoj osjećali sigurno. “To je jedno od temeljnih načela od kojih nećemo odustati”, istaknuo je premijer.

Komentiraj