HINA/ Plava laguna d.d./ ik

Plava laguna u Osijeku u potrazi za sezonskim radnicima

Tim turističke grupacije Plava laguna, koju čine tvrtke Plava laguna d.d. i Istraturist Umag DD,  u subotu je u Osijeku na dvije lokacije – na Trgu Ante Starčevića i u Portanova centru, predstavio mogućnosti zaposlenja sezonskih radnika u istarskim turističkim destinacijama, priopćeno je iz Plave laguna.

Riječ je o kompanijama koje ukupno zapošljavaju oko 3 tisuće radnika, a za samu špicu sezone posao se nudi za još 200 sezonskih radnika.

„Grupacija Plava laguna godišnje zapošljava oko 2 tisuće sezonskih radnika. Većina njih zaposlena je još od Uskršnjih blagdana, a za 200-tinjak radna mjesta su još otvorena. Tvrtke Plava laguna i Istraturist posluju u Istri i nude kvalitetne mogućnosti za stjecanje radnih vještina, skupljanje radnog iskustva i upoznavanje zanimljivih ljudi.

Radna mjesta otvorena su u Poreču i Umagu, smještaj i tri obroka dnevno su na trošak poslodavca, a uz sigurnu i redovitu plaću osigurana je i stimulacija za rad u srpnju i kolovozu“, priopćeno je iz grupacije Plava laguna.

O kvaliteti rada u Plavoj laguni govori i činjenica da otprije imaju veliki broj sezonskih radnika koji se vraćaju iz godine u godinu, navodi se u priopćenju. Ove godine sklopljeno je novih 78 ugovora za stalne sezonce, koji su zapravo radnici sa stalnim ugovorom, ali u praksi najčešće rade kraće od dvanaest mjeseci dok su im radni staž i mirovinsko osiguranje plaćeni tijekom čitave godine, dodaje se.

Ove godine Plava laguna investirala je u dodatnih 300 kreveta za personalni smještaj, uz kontinuirano povećanje kvalitete za postojeći smještaj.

Plava laguna d.d. je kompanija iza koje stoji već 60 godina uspješnog rada i razvoja. U svojim smještajnim kapacitetima dnevno može ugostiti preko 20 tisuća gostiju, od čega više od 8 tisuća u hotelima i apartmanima, te preko 12 tisuća u autokampovima, čime na godišnjoj razini ostvaruje preko 2,3 mil noćenja. Raspolaže i sa 360 vezova u dvije marine te nizom ugostiteljskih, sportskih i ostalih sadržaja koji upotpunjuju temeljnu ponudu.

Istraturist Umag d.d. je hrvatska kompanija s više od 50 godina tradicije u pružanju turističkih usluga u hotelima, apartmanima i kampovima. Upravlja sa 22.800 ležaja u 5 hotela, 5 kampova i 4 apartmanska naselja. Svi objekti Istraturista smješteni su na sjeverozapadnoj obali Istarskog poluotoka, uz 40 kilometara dugu umašku rivijeru.

Komentiraj