Pavičić Vukičević: “Napustio je nas najveći nakon Franje Tuđmana”

Zamjenica gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević koja obnaša dužnost gradonačelnice Grada Zagreba, uputila je sućut obitelji i naglasila važnost Milana Bandića.

“Danas trebamo biti ponosni i slaviti ispunjenje jednog velikog života i neponovljivog djela, a istodobno ne možemo sakriti tugu koja pripada smrtnicima jer se nikad više nećemo moći veseliti njegovom društvu i svjedočiti njegovoj viziji, duhu i energiji. Njegovo ime će zlatnim slovima biti upisano u povijest našeg grada. Političar koji je svojim djelovanjem obilježio suvremenu povijest, a svojim talentom postao najveći nakon utemeljitelja države Franje Tuđmana. Napustio nas je jedan od najvećih među nama. Napustio nas je čovjek u čijem je srcu bilo mjesta za sve. Nije se osvrtao na kritike niti na podmetanja.  Za naš grad davao je cijeloga sebe. Ugradio je sebe u hrvatsku metropolu i izgorio za nju. Bio je svoj i neponovljiv, široke hercegovačke duše i purgerskog šarma… Ostaje velika praznina koju ćemo teško ispuniti”, rekla je.

“Imao si naklonost neba da društvu daruješ ono što si najbolje znao. Hvala ti na svemu, preostaje nam nastaviti tamo gdje si stao”, dodala je.

 

Komentiraj