Pavičić Vukičević: “Financijsko stanje Zagreba nije dramatično kao što oponenti tvrde”

Vršiteljica dužnosti gradonačelnice Zagreba Jelena Pavičić Vukičević ustvrdila je u Dnevniku HRT-a da financijsko stanje grada nije tako dramatično kao što oponenti tvrde.

“Velika smo gradska uprava, 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi, svi predano radimo da bi nastavili put gdje je Milan Bandić stao i da ovaj mandat privedemo kraju na najbolji mogući način i realizirajući sva predizborna obećanja iz 2017. godine našim biračima”, poručila je Pavičić Vukičević.

“Ništa neće stati”, kaže, “sugrađani su zadovoljni uslugama”. Činimo sve javna usluga i sve službe, sve funkcije Grada budu maksimalno korektne.

O budućnosti stranke još se nije razgovaralo. “Stranka ima svoja tijela, dogovorit će se kako točno, ali zasigurno idu dalje”, kaže Pavičić Vukičević.

O eventualnoj kandidaturi za gradonačelnicu Zagreba nije htjela govoriti, rekla je da su u ovom trenutku svi koncentrirani na posljednji ispraćaj Milana Bandića.

Osvrnula se na financijsko stanje Grada i naglasila da situacija nije tako dramatična kao što njihovi oponenti tvrde.

“S druge strane neprestanim izmjenama poreznog sustava ne samo proračun Grada Zagreba, nego i ostalim jedinicama lokalne samouprave, svake se godine kljaštri za velike iznose. Mislimo da je to neodrživo, da je suprotno europskoj povelji o lokalnoj samoupravi. Odluke se trebaju donositi tamo gdje ljudi žive, a to su općine i gradovi. Državna blagajna se ne može puniti tako da nestaje novac iz lokalnih blagajni”, poručila je Pavičić Vukičević.

Na pitanje da li se pribojava eventualnih istraživanja nepravilnosti u radu gradske uprave ili stranke, rekla je da USKOK i ostala tijela istražnih vlasti imaju svoj ured.

“Žao mi je da gradonačelnik nije mogao dočekati svoje oslobađajuće presude, što više vrijeme odmiče, to sam sve više sigurna da bi do njih došlo”, kazala je.

Komentiraj