Paradajz from Paradise: Dočekajte ljeto sa stilom, povedite klince, nazdravite životu maštovitim delicijama i koktelima

Autor:

Press

Od 23. do 25. lipnja održava se Paradajz from Paradise, festival posvećen lokalno uzgojenim sočnim rajčicama, na bajkovitoj lokaciji parka i jezera Kipišće u Svetoj Nedelji.

Ovaj ljetni festival je način da organizatori približe kvalitetu i ljepotu domaćih Rajskih rajčica koje se već više od 20 godina uzgajaju u Svetoj Nedelji. Njihova kvaliteta je prepoznata i u inozemstvu, a upravo su Rajske rajčice uvrštene među 50 najpriznatijih proizvođača sorti cherry i cocktail u svijetu.

Paradajz from Paradise je zamišljen kao oda lokalnom proizvodu uz savršeni doček ljeta praćen prefinom hranom, koktelima i dobrom glazbom. Za hranu su zaduženi pravi majstori. Marin i Josip Nekić dolaze u Svetu Nedelju s prelijepim restauriranim oldtimerima gdje će sva tri dana posluživati nekoliko jela posebno osmišljenih za ovu priliku. Naravno, uz nova jela pripremat će i svoj klasike kao pulled pork s coleslaw salatom i majonezom od kapara i Trailer mess – varijantu pulled porka s domaćim svetonedeljskim rajčicama sorte calimera, tzatzikijem i vlastitim BBQ umakom.

„Za vrijeme gostovanja na jednom festivalu u Zagrebu, čovjek je biciklirao od Dubrave do Jaruna samo da bi pojeo naš Trailer mess, ali je uranio nekoliko sati jer smo otvarali u 19 sati. Ono što je nevjerojatno je da je gospodin ponovno došao biciklom oko 20 sati samo da ponovno pojede naš Trailer mess. Nama je to jedna od najljepših potvrda našeg rada!” izjavili su Marin i Josip Nekić.

Uz Nekiće, kuhat će i iskusan kuhar Zlatko Belužić koji je u gastronomskim kuloarima najpoznatiji po je višegodišnjem angažman vezan uz lošinjsku grupaciju Jadranka hotela. Na festivalu će pripremati „Rajski tuna bowl“, inačicu popularne havajske zdjele s domaćim rajčicama, tunom, posebnom crnom rižom Venere, mladim lukom, zatim varijantu prutića od bijele ribe u hrskavim panko mrvicama s domaćim pestom od rikule i kremastom pečenom skutom uz još poneko iznenađenje.

„Iako je kuhanje na festivalima naporan posao, obožavam kuhati s Nekićima. Znamo se od djetinjstva, a naši očevi su zajedno radili u ugostiteljstvu. Pripremili smo sjajne stvari koje jedva čekamo predstaviti!” izjavio je Zlatko Belužić.

Program ljetnih večeri počet će u 19 sati pa će svi zainteresirani moći guštati na prostranoj zelenoj tratini uz jezero, finu hranu ali i koktele koje će Nekići pripremati. Djecu očekuje edukativno-likovna radionica pod nazivom „Bumbargrad” svakog dana od 19 do 21 sat uz likovne stručnjake.

Ljeto se ne može dočekati bez glazbe. U petak, 23. lipnja će nastupiti Zsa Zsa, u subotu band Eter, a u nedjelju se na pozornicu penje Gipsy Jazz Kvartet. Sva glazbena događanja počet će u 20 sati i 30 minuta. Ne očekujte klasične koncerte, već intimno druženje uz opuštenu glazbu gdje uz dobro društvo s koktelom u ruci, zavaljeni u udobne ležaljke na Rajskoj plaži koju će postaviti kraj samog jezera uživate u životu i nazdravljate još jednom početku, ljetu ispred nas koje smo toliko čekali.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.