Papa Franjo pozdravio je u nedjelju romsku zajednicu prigodom njihova međunarodnog dana, dok ih je šef Lige (krajnje desnice) Matteo Salvini na Twitteru pozvao da “manje kradu”.

“Nadam se da će međunarodni dan poticati kulturu susreta, uz dobronamjerno upoznavanje i međusobno poštivanje”, izjavio je Papa nakon mise koju je predvodio u bazilici Svetog Petra.

“To je put koji vodi istinskoj integraciji”, dodao je pred tisućama vjernika okupljenih na trgu pred bazilikom.

“Danas je međunarodni dan Roma, Cigana i Nomada podrijetlom sa Sicilije”, napisao je Salvini, čelnik desne koalicije koja je pobijedila na parlamentarnim izborima 4. ožujka s 37 posto glasova.

“Da puno njih više rade i manje kradu, da mnogi od njih šalju svoju djecu u školu umjesto da uče krasti, to bi bilo slavlje”, dodao je.

Matteo Salvini (45) čelnik Lige, autonomaškog i protuimigracijskog pokreta, nada se da će preuzeti vodstvo Italije, ali sve komplicira nepostojanje jasne parlamentarne većine.

Nove konzultacije talijanskog predsjednika Sergia Mattarelle i političkih čelnika predviđene su kajem sljedećeg tjedna.

Komentiraj

FOTO:EPA/GIORGIO ONORATI
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.