Otvoreni 5.„Dani kreativnih kulturnih industrija“

Grgo Jelavic/PIXSELL

Peti „Dani kreativnih kulturnih industrija“ (DKKI),  u organizaciji Razvojne agencije Grada Dubrovnika (DURA), otvoreni su u srijedu navečer u Dubrovniku, a održavaju se s ciljem okupljanja i umrežavanja kreativnih i inovativnih pojedinaca i udruga u kulturnoj industriji.

Direktorica DURA-e Ana Marija Pilato istaknula je kako je Dubrovnik još od doba Dubrovačke Republike bio poznat po svojoj kreativnosti.
„Ova manifestacija otvara prostor dubrovačkim kreativcima, ali i ugošćuje stručnjake koji će ponuditi svoje kreativno znanje. Svake se godine nadograđuje jer se u program uključuje sve više kreativnih pojedinaca i udruga iz raznih područja. Ovogodišnji trodnevni program je  šarolik, od glazbenih, plesnih i scenskih nastupa do izložbi, panela, radionica i pravih kreativnih izazova. Također, nastavljamo suradnju i s gradom Vukovarom“, rekla je Pilato.
Žarko Dragojević, koji je uz Noru Mojaš i Madu Miličević član DKKI uredničkog organizacijskog tima, izjavio je kako je, “uz kreativnu crtu, bitna stavka manifestacije i doprinos društvu”.
„Povezali smo se i sa školama, čime smo ojačali edukativan karakter ovog događaja. Želimo iduće godine još više proširiti broj sudionika. Šaljemo poruku da se kroz kulturu i kreativnost može dati doprinos društvu, ali i BDP-u. Dubrovačka gradska vlast na vrijeme je prepoznala taj smjer i očekujem da će se u idućim godinama kroz javno-privatno partnerstvo pokazati koliko kreativna kulturna industrija znači za razvoj društva“, istaknuo je Dragojević.
DKKI i ove godine donosi tradicionalnu neformalnu prezentaciju kreativaca ‘Pecha Kucha’.
„To je završni, ujedno i najzanimljiviji događaj ove godine. Ugostit ćemo niz kreativaca i zaokružiti to jubilarno izdanje“, rekao je Dragojević.
Manifestaciju, na kojoj je ulaz na sva događanja besplatan, petu godinu za redom organizira Razvojna agencija Grada Dubrovnika (DURA), uz pokroviteljstvo Grada Dubrovnika i Ministarstva kulture. Godine 2014. nagrađena je na Danu kreativnosti i inovativnosti u organizaciji Mreže za razvoj i kreativnost (MRAK) u kategoriji kreativnih i inovativnih izvornih programa jedinica samouprave – gradova.

Peti „Dani kreativnih kulturnih industrija“ traju do 16.studenoga

Komentiraj