OSTOJIĆ ‘Ono što sam rekao Bernardiću, vama ne mogu iz pristojnosti’

Screenshot/N1

Potpredsjednik SDP-a Rajko Ostojić za N1 televiziju komentirao je krizu kroz koju stranka prolazi.

Ostojić je rekao da ga nema u javnosti jer ne želi sudjelovati u “valjanju u blatu”, ali da je o stranci govorio i govori kontinuirano.

“Stranka naprosto nije plijen, to treba znati, to je ključno. Stranka mora biti iznad pojedinaca i stalno sam apelirao na suradnike – dajte uključite zdravi razum. A izbjegavao sam medije iz razloga jer to nije pristojno”, rekao je Ostojić koji smatra da su esdepeovci “koji su svaki dan u medijima, koji su punili naslovnice” pogriješili.

“Govorim u slučaju pismo. Pismo je bilo legitimno pravo, ali način da se najavljuje u medijima, način na koji je prezentirano je pogrešan. Toga nema ni u vesternima, i tamo se ide licem o licem, pištolj o pištolj. Ovo me podsjećalo na ’91. kada je bombardiran Sljeme, kada je bombardiran HRT jer kad se bombardiraju mediji istina prva strada. To što su napravili kolege je snizilo rejting SDP-a. Dvije su stvari – za rejting SDP-a krive su loše prezentacije dužnosnika u medijima, gdje se iznosio prljavi veš, to govore svi analitičari. A za rejting Davora Bernardića je kriv i odgovoran on sam. To su dvije teze. svatko od nas, apsolutno svatko pa i ja, za izgovorenu riječ moram imati zahvale i pogrdbe. Rejting je nikad lošiji u 15 godina, a najvećim dijelom za to su krivi i odgovorni oni koji su okupirali medije, a za rejting Davora Bernardića je kriv on. Ne smijemo sve prišiti niti Bernardiću, ali niti suspendiranima,” kazao je Ostojić.

“Bernardić ima potpuni legitimitet da bude predsjednik. Sve je institutucija”, smatra Ostojić, koji svoje mišljenje o predsjedniku stranke ipak nije htio reći.

“Rekao sam njemu ne mogu vama. Jasno sam mu rekao što bih napravio na njegovom mjestu, odluka je njegova”, zaključio je Ostojić dodavši kako je to pitanje pristojnosti.

 

Komentiraj