EPA/OMBUDSMAN OFFICE HANDOUT BEST QUALITY AVAILABLE HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

Oslobođena dva nizozemska novinara, oteta u ponedjeljak u Kolumbiji

Kolumbijski gerilski pokret Vojska nacionalnog oslobođenja (ELN) oslobodio je u subotu ujutro dva nizozemska novinara oteta početkom tjedna na sjeveroistoku Kolumbije, objavili su kolumbijski dužnosnici.

“ELN je predao dva nizozemska novinara izaslanstvu Zaštitnika kolumbijskog naroda u departmanu Norte de Santander”, na sjeveroistoku zemlje, tvrdi se u poruci na Twitteru službi Zaštitnika kolumbijskog naroda, institucije za zaštitu građanskih prava.

Nizozemski ministar vanjskih poslova Bert Koenders izrazio je u subotu zadovoljstvo “dobrom viješću” o oslobađanju dva nizozemska novinara, oteta u ponedjeljak u Kolumbiji.

Novinar Derk Johannes Bolt (62) i njegov snimatelj Eugenio Ernest Marie Follender (58) “prilično su dobno s obzirom na okolnosti”, kazao je Koenders u priopćenju, zahvaljujući kolumbijskoj vladi.

Kolumbijska policija obznanila je u ponedjeljak otmicu dva muškarca blizu lokaliteta El Tarra, u departmanu Norte de Santander. Guverner departmana William Villamizar istaknuo je u četvrtak da su korišteni “humanitarni resursi” kako bi se olakšalo oslobađanje.

Komentiraj