Fran Olujić, odvjetnik Ante Todorića, u ponedjeljak je pred Kulmerovim dvorima, gdje policija od ranog jutra pretražuje dom obitelji Todorić, izjavio kako bi pretrage domova mogle potrajati cijeli dan.

Ponovio je da je njegov klijent još prošlog mjeseca obavijestio policiju da neko vrijeme neće boraviti u Hrvatskoj iz osobnih i poslovnih razloga te da je 5. rujna u MUP-u odjavio prebivalište. Dodao je da će Ante Todorić, obzirom da prati sva događanja, u Hrvatsku doći u najkraćem roku.

Promjenu prebivališta Ante Todorić, ističe Olujić, napravio je zbog zaposlenja izvan Hrvatske. Olujić je pojasnio da policija i Državno odvjetništvo najprije moraju utvrditi da se Todorići ne nalaze u Hrvatskoj te da je eventualnu tjeralicu moguće raspisati tek ako tražena osoba bude nedostupna organima gonjenja.

Novinarima je otkrio i da je Hrvoje Balent, muž Todorićeve kćeri Ive, jedan od osumnjičenih, dok Iva Balent nije obuhvaćena postupkom ‘ni na koji način’

Podsjetimo, prema dpostupnim podacima, istragom su obihvaćeni Ivica Todorić i dvojica njegovih sinova Ivan i Ante, te Alojzije Pandžić, Damir Kuštrak, Hrvoje Balent, Ivica Crnjac, Olivio Discordia, Marijan Alagušić, Sanja Hrstić, Mislav Galić, Tomislav Lučić, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić i Ivica Sertić. Svi su bili članovi uprave ili nadzornog odbora posrnulog koncerna Agrokor, dok su Discordia i Hrstić zaposlenici revizorske kuće Baker Tilly koja je radila revizorska izvješća za Agrokor.

Do ponedjeljka poslijepodne, uhićeno je osam osoba – Ivan Crnjac, Piruška Canjuga, Ljerka Puljić, Tomislav Lučić, Damir Kuštrak, Mislav Galić, Marijan Alagušić i Alojzije Pandžić. Očekuje se da će tijekom poslijepodneva obaviti razgovor u državnom odvjetništvu.

Tek nakon ispitivanja u državnom odvjetništvu istražitelji će odlučiti hoće li protiv osumnjičenih pokrenuti istragu, a odluče li se za njih zatražiti i istražni zatvor o tome će naknadno odlučiti sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda.

Komentiraj