Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak održala je u petak prvi sastanak s voditeljima stručnih skupina za kurikularnu reformu i o tome izvijestila javnost na svome službenom facebook profilu.

“Hvala voditeljima stručnih radnih skupina na dolasku na prvi radni sastanak oko kurikularne reforme i upoznavanje. Samo zajedno možemo graditi školu za život, a ne ocjenu,” stoji u objavi ministrice Divjak.

Ministrica je na briefingu za novinare 13. rujna u povodu prvih stotinu dana obnašanja te dužnosti izvijestila da je Ministarstvo znanosti i obrazovanja pozvalo na argumentiranu suradnju sve koji žele sudjelovati u procesu reforme obrazovanja i pridonijeti njezinoj što bržoj i kvalitetnijoj implementaciji, te izvijestila da, do toga dana, poziv nije prihvatilo samo nekoliko članova stručnih radnih skupina koje su već radile na toj reformi.

“Okupljanje stručnih radnih skupina je iskorak. Ono što možete očekivati od mene, mojega tima i Ministarstva je stručnost, entuzijazam, hrabrost i otvorenost za suradnju, da pripremimo ne samo ovaj projekt”, izjavila je tada ministrica.

Stručne radne skupine rade na pojedinim područjima kurikularne reforme i čine ih učitelji, nastavnici, odgojitelji, ravnatelji iz odgojno-obrazovnih ustanova, metodičari i stručnjaci s visokoškolskih institucija i znanstvenih instituta.

Komentiraj