Odličan početak nove sezone Začarane Močvare

U sklopu dugogodišnje klupske večeri u klubu Močvara pod nazivom Začarana Močvara , u srijedu 25. rujna u Močvari će nastupiti vrlo hvaljena riječka kantautorica Stephany Stefan, te zagrebačka kantautorica Vida Manestar.  

U pitanju je zapravo ime multi disciplinarne umjetnice iz Rijeke i istovremeno ime kolektiva, grupe umjetnika i prijatelja koji zajedno spajaju razne grane umjetnosti u jednu cjelinu. Iza sebe imaju EP “Clouds” iz 2017. i album “Iridescent” iz 2019. kojega planiraju u cijelosti predstaviti u Močvari. Stephany piše multižanrovsku glazbu koristeći svoj glas i looper u pratnji benda kojega čine Goran Plejić, Vedran Mijić, Dorian Cuculić i Maja Bolić. Koncert ovoga kolektiva je audio-vizualne prirode te na tragu sinestezije povezuje stihove, glazbu i vizualne senzacije koje Stephany stvara sa vizualnim umjetnikom Oblik 3 i studenticom režije Marom Prpić.

Istu će se večer publici u Močvari predstaviti i Vida Manestar. Glazbena je pedagoginja, kantautorica te dugogodišnji prateći vokal u grupi Elemental. Predstavljanju autorskog materijala prethodilo je spajanje sa sjajnim glazbenikom i skladateljem Stanislavom Kovačićem koji je kompozitor brojnih glazbenih brojeva za audio drame, kazališne predstave – poput aktualne “Črna mati zemla”. Svoju sviračku karijeru gradi kroz suradnje s drugim glazbenicima ili kao redoviti član brojnih uspješnih sastava – Stampedo, Šo Mazgoon, Gego i Picigin bend, Hladno Pivo, Darko Rundek itd.

 

Komentiraj