Objavljen natječaj za pjesme 67. Zagrebačkog festivala

Organizator Zagrebačkog festivala, Hrvatsko društvo skladatelja, objavilo je natječaj za nove pjesme 67. Zagrebačkog festivala koji će se održati 24. siječnja 2020. Natječaj je otvoren od 1. listopada do 1. studenoga 2019. , a obrazac za prijavu i pravilnik nalaze se na službenim web stranicama festivala

„Jesensko doba već je tradicionalno posvećeno pripremama za nadolazeće izdanje Zagrebačkog festivala. Ovogodišnje uredništvo je osvježeno novim licima, već iskusnim i provjerenim imenima domaće glazbene i medijske scene. Kao i prethodnih godina, vodimo se isključivo kvalitetom pjesama s ciljem predstavljanja Zagrebačkog festivala kao modernog pop festivala, s regionalnim potencijalom. Posao pred nama nije lagan, ali nas veseli što ćemo među prvima čuti glazbu koja će obilježiti radijski eter u godini pred nama“, najavljuje umjetnički direktor Neno Belan pozivajući svoje kolege da se prijave na festival sa svojim najboljim ostvarenjima.

Odabrani izvođači 67. Zagrebačkog festivala bit će poznati sredinom studenog, a pjesme će se u radijskom eteru predstaviti od 1. siječnja 2020. Prošle je godine na 66. izdanju Zagrebačkog festivala pobijedila pjesma „Srce mi umire za njom“ Ante Pecotića, ujedno i predsjednika Hrvatskog društva skladatelja i organizatora ove manifestacije, u izvedbi Damira Kedže.

 

Komentiraj