Obilna kiša poplavila slavonske ulice, voda prodrla u obiteljske kuće u Županji

Autor:

19.07.2021., Nasice - Poplava na Nasickom podrucju.Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Dubravka Petric/PIXSELL

Jaka kiša koja je u ponedjeljak navečer pala na području grada Županje prouzročila je velike probleme žiteljima toga vukovarsko-srijemskog grada jer je voda prodrla u pojedine obiteljske kuće ali i poplavila dijelove gradskih prometnica.

Na terenu su sve raspoložive snage JVP Županja i komunalnog poduzeća Komunalac koje pokušavaju ispumpati vodu iz kuća u koje su prodrle prekomjerne količine oborina.

Načelnik Stožera civilne zaštite grada Županje Mladen Dogan za Hrvatski radio Županja je kazao kako problema ima u svim dijelovima grada, ali i u susjednim Bošnjacima.

Jaka kiša počela je padati iza 18 sati, a pljusak je bio toliko jak da odvodi nisu uspjeli primiti tako veliku količinu vode koje je u vrlo kratkom vremenu palo na nekim mjestima i do 144 litre po četvornom metru.

Stanje na našičkom području, gdje je u ponedjeljak nevrijeme praćeno obilnom kišom prouzročilo poplave, trenutačno je dobro i voda se povlači, izvijestili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

Načelnik županijskoga stožera i dožupan Mato Lukić nakon obilaska terena novinarima je rekao da je stanje za sada dobro, voda se povlači pa se nadaju da će biti sve u redu. Dodao je da je u vrlo kratkom vremenu pala ogromna količina oborina, rekavši da su sve ekipe na terenu i čine sve što mogu.

Gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba ocijenio je kako je našičko područje pogodila elementarna nepogoda jer je u roku od par sati pala velika količina oborina, što je prouzročilo poplave. “Stanje je pod kontrolom, ali je puno šteta na obiteljskim kućama u kojima je razina vode jedan metar ili više”, rekao je.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.