SDP-ov Vojko Obersnel u HRT-ovoj emisiji “Nedjeljom u dva“, potvrdio je da je potpisao pismo protiv predsjednika stranke Davora Bernardića, te je također izjavio da će se povući s mjesta gradonačelnika nakon što završi s mandatom 2021. godine.

Upitan misli li da će biti isključen iz stranke, Obersnel je rekao kako je sve moguće.

Ne radi se samo o meni već o čitavom nizu uglednih članova SDP-a koji iza sebe imaju rezultate. Ako nas stranka ne treba, to više govori o toj stranci nego o meni samome“, rekao je, potvrdivši kako je potpisao pismo protiv Bernardića koje će predsjedniku stranke biti upućeno ovaj tjedan.

“Nije riječ o nikakvoj inicijativi, peticiji za smjenu Bernardića, već o pismu. To je drugarsko pismo predsjedniku stranke u kojem ga se upozorava na čitav niz propusta koji se događaju u zadnjih godinu i pol dana, a koji su stranku doveli u stanje u kojem se u ovom trenutku nalazi. To je trebalo biti pismo dijela gradonačelnika, načelnika, župana, saborskih zastupnika s namjerom da se jednostavno kaže da ovako ne ide. Nažalost, to je pismo iscurilo, poručio je Obersnel koji od Bernardića očekuje da se povuče.

“Nitko od nas ne želi drugu političku stranku, nego želimo jak SDP, tvrdi, dodajući kako neće osnivati novu stranku ako bude isključen iz SDP-a.

Moji drugovi ne čestitaju Bujancu, imaju jasne svjetonazorske stavove i ne nazivaju svoje drugove pokvarenom robom, kazao je Obersnel koji smatra da Bernardićev problem nije samo nedostatak karizme, nego i nesnalaženje u predsjedničkoj ulozi.

“Njegove su poruke prazne, skliznuo je u obećavanje nerealnog, populističke teme, u javnost izlazi nepripremljeno, povlači neobjašnjive poteze poput čestitke Bujancu, slikanja s kupusom”, zaključio je gradonačelnik Rijeke.

Komentiraj