Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu Nataša Novaković za Dnevnik Nove TV poručila je da ministar Zdravko Marić nije bio u sukobu interesa, ali i kako je došlo je do povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa u kontekstu načela.

“Kao što je i sam ministar Marić rekao, on nije bio u sukobu interesa, međutim, da, došlo je do povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa, a u kontekstu načela. Pritom bih podsjetila da su neke najveće odluke Povjerenstva u bivšem sazivu zapravo bile bez kazne, bez sankcija, pa tako i predmet koji je vođem protiv predsjednice Republike Kolinde Grabar-Kitarović, a isto tako i onaj protiv gospodina Karamarka. Dakle, ni u jednom predmetu nije bilo kazne kao takve, međutim to nije ni naša funkcija”, smatra Novaković.

“Nije on uhvaćen s prstima u pekmezu. Gospodin Marić je radio u Agrokoru i još je Povjerenstvo u prethodnom sazivu utvrdilo da nema sukoba interesa kod pokretanja postupka, a s obzirom da gospodin Marić nema pravo povratka na radno mjesto u Agrokoru, nema rodbinske veze niti ima dionice u Agrokoru. Međutim, on je sam rekao da će se izuzeti iz svih radnji koje se tiču Agrokora. Kako su informacije curile u određenim vremenskim razmacima, nakon što smo donijeli raniju odluku da nije povrijedio načela, došlo je do nekih novih momenata, novih informacija – to je sastanak 19. veljače 2017. godine, kao i čitav niz sastanaka i predlaganja osobe u ovu tzv. skupinu Borg, dakle, direktno sudjelovanje”, izjavila je.

Novaković je potvrdila kako je moguće da bude smijenjena, pojasnivši na koji način se to može pravno riješiti.

“U prijelazne završne odredbe stavi se odredba da s novim zakonom ide i novo povjerenstvo i to je to. Ali mi smo spremni na sve”, poručila je.

Komentiraj