Napadima na Pariz i Beč ministar Radman opravdao “borbu protiv ilegalne imigracije”

Napadima u Parizu i Beču sigurnost u Europi očito je narušena. “Zato je važna borba protiv ilegalne imigracije. Kada govorimo o zaštiti hrvatskih granica i granica EU, hrvatska policija radi odličan posao u zaštiti granica”. Tako je ministar vanjskih i europskih poslova Goran Grlić Radman komentirao terorističke napade u Beču.

“Bio sam na putu prema Zagrebu kad sam čuo te vijesti. Zvao sam i kolege u MVEP-u. Izrazio sam solidarnost, sućut. Fotografije koje su bile na društvenim mrežama su zastrašujuće. Osudio sam svaki oblik terorizma i nasilje. Među stradalima nema hrvatskih državljana”, prenio je N1 izjavu ministra Radmana.

Umrla i četvrta žrtva terorističkog napada u Beču, ministar kaže da je ubijeni napadač bio simpatizer ISIS-a

“S veleposlanikom našim sam komunicirao. Kolega u vanjskim poslovima u Austriji je rekao da se događaj još istražuje. Nastavno na Francusku, ovo je zabrinjavajuće. Mislim da se takvim oblicima nasilja EU mora suprotstaviti”, dodao je Radman, ocjenjujući kako je sigurnost “očito narušena”.

“Zato je važna borba protiv ilegalne imigracije. Kada govorimo o zaštiti hrvatskih granica i granica EU, hrvatska policija radi odličan posao u zaštiti granica”, rekao je.

Komentiraj