FOTO: facebook.com

Nakon nešto više od mjesec dana trajanja i nesebičnog sudjelovanja građana, akcija ‘Raširimo krila zajedno’ dobila je sretan epilog i Udruzi Krila na najljepši mogući način uljepšala početak 2019. godine.

Partneri Henkel i Konzum udružili su snage i pokrenuli akciju, koja je trajala do kraja prosinca prošle godine, a u kojoj su mogli sudjelovati svi kupci Persil, Silan i Somat asortimana u Konzum prodavaonicama. Finalno, Udruga Krila koja ima više od dva desetljeća tradicije primila je donaciju u iznosu od 47 000 kuna i tako za iduću godinu omogućila velikom broju djece i osoba s invaliditetom sudjelovanje u programima terapijskog jahanja.

Udruga koja je osnovana kao odgovor na sve veće potrebe za rehabilitacijom osoba s invaliditetom, smještena je na imanju na kojem se nalaze upravna zgrada, konjska štala i spremište te ono najbitnije za njihove članove – otvoreno i zatvoreno jahalište i terapijska staza.

“Izuzetno nam je drago što su dvije velike kompanije prepoznale naš rad i potrebe te organizirali ovu prekrasnu akciju. Također smo zahvalni i kupcima koji su se uključili u velikom broju što se vidi iz prikupljenog iznosa donacije. Donaciju primamo otvorenog srca i sa zahvalnošću u ime svih naših klijenata, članova i korisnika te onih koji će nam se tek priključiti velikim dijelom zahvaljujući i ovoj donaciji“, rekao je Saša Tuksar, predsjednik udruge ‘Krila – terapijsko jahanje’, koja osim rada s djecom, promovira vrijednosti volonterskog rada.

Donirana sredstva posebno će pomoći radu i potrebama Krila s ciljem postizanja optimalne psiho-fizičke spreme za svakodnevni rad sa štićenicima. O radu Udruge govore brojni programi koji su namijenjeni podizanju kvalitete života osoba s invaliditetom, poput fizioterapije za djecu i mlade s cerebralnom paralizom, institucionalne podrške udrugama osoba s invaliditetom te hipoterapije za djecu s razvojnim teškoćama.

Komentiraj