NACIONALOVO OTKRIĆE Ramljak o prisluškivanju: “Bolje da su slušali Dubiozu kolektiv nego mene”

Hina Dario GRZELJ/

Osim političara, agenti Obavještajno-sigurnosne agencije BiH prisluškivali su navodno i hrvatske gospodarstvenike. Među njima su direktori Konzuma BiH te Velproa, a preko njih i izvanredni Vladin povjerenik u Agrokoru Ante Ramljak. On je u petak u razgovoru za tportal rekao da o prisluškivanju nema saznanja i ne može komentirati te navode, ali da bi, ako je to točno, bilo bolje da su slušali Dubiozu kolektiv umjesto njega.

Podsjetimo, Nacional je u novom broju ekskluzivno objavio dijelove tajnih izvještaja bosanskohercegovačke Obavještajno-sigurnosne agencije OSA-e, koji pokazuju da ta služba vodi specijalni rat protiv Hrvatske, hrvatskog premijera Andreja Plenkovića i vanjske politike hrvatske vlade, ali i hrvatskog naroda u BiH. Sadržaj izvješća u koja je Nacional dobio uvid, pokazuje da OSA špijunira hrvatske tvrtke, prisluškuje telefonske razgovore nekih hrvatskih poslovnih ljudi, a izgleda i tajno nadzire pojedine sastanke koji se održavaju na teritoriju Hrvatske.

“Krenuli smo u provedbu plana da se Mercator vrati u BiH, preuzme svoje dućane i da ćemo dokapitalizirati Konzum i svježim novcem iz Agrokora i prije svega smiriti situaciju s dobavljačima koji će sigurno naplatiti svoja potraživanja”, poručio je Ramljak. Dodao je kako trenutačni dug Konzuma BiH prema dobavljačima iznosi oko 20 milijuna eura, te da će on biti zmiren na temelju ulaganja svježeg kapitala u tu tvrtku iz Leda i Sarajevskog kiseljaka kao i dijelom iznosa od 15 milijuna eura koji će za BiH biti izravno izdvojen iz sredstava Agrokora.

Komentiraj