NAČELNIK PUZ-A U OŠ VUKOMEREC “Policija ostaje do daljnjeg”

Goran Stanzl/PIXSELL

Osnovna škola u Vukomercu dobt će noci sustav rasvjete i 21 nadzornu kameru. Nastava se, nakon picnjave u blizini škole, odvija u normalnim uvjetima, no roditelji ističu, stvar još uvijek nije riješena.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić posjetio je u ponedjeljak ujutro osnovnu školu u Vukomercu, gdje je novinarima rekao da je retan što su djeca ponovno krenula u školu, nakon nedavne pucnjave, odnosno obračuna između dvije romske obitelji.

Grad je u suradnji sa školom sanirao ogradu škole, proširuje se sustav rasvjete školskog dvorišta, a postavljen je i najsuvremeniji sustav nadzora, s 21 kamerom, koje pokrivaju okolicu škole i njezino dvorište. Osnovna svrha tih kamera je preventivne naravi.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić poručio je da će policija i dalje nadzirati krug oko škole.

“Mogu reći da je stanje u zoni Vukomerca i u okolici osnovne škole dobro i povoljno. Policija pojačano radi svoje aktivnosti, pojačana je nazočnost policije i sve je u najboljem redu”, rekao je Rašić, kako prenosi Dnevnik.hr.

Predstavnik roditelja Mario Lovrić poručio je da su se stvari počele kretati nabolje, no i dalje ističe da problem nije riješen. “Situacija je donekle normalna i djeca idu u školu. Onaj problem, kojeg smo mi zahtjevali kao roditelji da se riješi, rješava se, što se tiče tih problematičnih ljudi”, naglasio je Lovrić.

Komentiraj