Na proslavi Sv. Vlaha u Dubrovniku dopušteno sudjelovanje 250 osoba

Dubrovnik u srijedu slavi 1049. Festu sv. Vlaha, a prema odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite, ovogodišnja Festa sv. Vlaha održat će se uz obvezno nošenje maski na otvorenom i dva metra razmaka, dok je na središnjem misnom slavlju i procesiji dopušteno sudjelovanje 250 osoba.

“Festa sv. Vlaha nije samo festa crkve i biskupije nego i festa grada, to je nešto što nadilazi samo crkveno, to je društveni događaj za grad i stanovnike grada”, kazao je za N1 televiziju Mate Uzinić, apostolski upravitelj Dubrovačke biskupije i nadbiskup koadjutor Riječke nadbiskupije koji predvodi Svetu misu.

“Ako usporedimo pitanje kafića i restorana s ovim našim okupljanjem, mi se ipak ovdje možemo organizirati tako da poštujemo epidemiološke mjere, možemo nositi maske, biti na razdaljini, što nažalost u restoranima nije moguće”, istaknuo je Uzinić te komentirao prigovore o neujednačenim kriterijima Stožera smatrajući kako oni nisu uvijek dovoljno logični, ali i da mjere Stožera nisu uvijek bile sasvim logične.

Nakon euharistijskog slavlja održat će se tradicionalna procesija gradom, s ograničenim brojem sudionika, a planiran je tradicionalni pozdrav barjaka nadbiskupu i Katedrali.

Komentiraj