MORH osudio napad u Puli: “Postoje sumnje da je jedan napadač u vojsci”

Ministarstvo obrane osudilo je u ponedjeljak jučerašnji napad trojice huligana na 67-godišnjaka. Poručuju da postoji sumnja kako je jedan od napadača pripadnik HV-a. U trenutku napada, dodaju, bio je izvan radnog vremena.

Priopćenje MORH-a u nastavku Vam prenosimo u cijelosti:

“Prema informacijama dobivenim od strane nadležnih državnih tijela, postoje osnove sumnje kako je jedan od trojice napadača, pripadnik Oružanih snaga Republike Hrvatske, koji je izvan radnog vremena, izvan redovne djelatne službe sudjelovao u napadu na stariju osobu. Ako se kriminalističkim istraživanjem utvrdi da je pripadnik Hrvatske vojske počinitelj kaznenog djela, pokrenut će se kazneni i stegovni postupak koji za kaznu može imati prestanak djelatne vojne službe.

Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska najoštrije osuđuju napad u Puli i oštro sankcioniraju bilo kakav oblik nasilja. Riječ je o izdvojenom slučaju neprimjerenog ponašanja koje smatramo nedopustivim. Ovim putem, Ministarstvo obrane izražava žaljenje zbog predmetnog događaja i upućuju isprike zbog nedopustivog ponašanja pripadnika OS RH”, navodi se.

Podsjetimo, u Puli je pretučen 67-godišnjak koji je čuvao terasu jednog kafića. Policijski službenici u večernjim satima uhitili su svu trojicu napadača, dvojicu na području Zagreba i jednog na području Pule. Napad je snimila nadzorna kamera kafića.

“Jedan me je počeo udarati po glavi, imam čvorugu na tom mjestu odozada. Kad sam se digao, bacio je stolicu na mene. Vidi se na snimci. Kad sam bježao, pao sam dolje, onda su me počeli udarati s cipelama”, opisao je pretučeni 67-godišnjak.

“Prvi put sam ih vidio u životu, bez riječi su stavili kapuljače na glave i krenuli na mene”, opisao je. Kaže da ne zna koliko je to sve skupa trajalo. “Pobjegao sam s terase van prema zaštitaru na Pošti jer oni imaju pištolj. Mislio dam da će me makar on zaštititi. Da sam imao pištolj, ja bih ih ubio sve troje, na licu mjesta”, kazao je, kako prenosi Dnevnik.hr.

Komentiraj