Mišković od igrača Rijeke zatražio smanjenje plaća

Riječka televizija Kanal Ri objavila je poruku koju je igračima i zaposlenicima HNK Rijeke uputio predsjednik kluba Damir Mišković.

Mišković je zbog ekonomske krize koja će zbog prekida aktivnosti uzrokovanog pandemijom koronavirusa pogoditi nogometnu industriju od zaposlenika i igrača zatražio da se njihova primanja do kraja iduće sezone zamrznu.

Umjesto toga predložio je novu formulu isplate plaća igračima na način da bi se jedna trećina primanja isplaćivala redovito uz minimalni iznos od 2.000 eura, druga trećina prihoda bi ovisila o razvoju sljedeća dva prijelazna roka, a ako ona ne bi poručila očekivani uspjeh onda bi ta druga trećina bila isplaćena u lipnju 2021. godine dok je od igrača zatraženo da se zauvijek odreknu trećine svojih dohodaka.

Radna zajednica i omladinski pogon su pak već pristali da im se u sljedećem razdoblju primanja smanje na razinu od 4.000 kuna mjesečno.

Predsjednik Rijeke je također pojasnio da Cagliari nije uplatio dospjelu ratu od 1,5 milijuna eura za transfer Filipa Bradarića zbog čega je on osobnu klubu pozajmio taj iznos, a dodao je još tri milijuna eura nužnih za redovno poslovanje kluba.

Sad su na potezu igrači koji se trebaju očitovati na izneseni prijedlog.

Čitavo obraćanje predsjednika Rijeke:

Komentiraj