Mirando Mrsić: “Bandićev kumski sistem u sprezi s HDZ-om inficirao je sve gradske sfere”

Predsjednik stranke Demokrati, bivši saborski zastupnik Mirando Mrsić u utorak je upozorio da zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, uoči izbora, svojom lažnom brigom za građane ciljano brani kriminalni kumski sistem koji je premrežio glavni grad i iscrpio gradsku blagajnu.

“Nikada do sada u povijesti Zagreb nije bio toliko zanemaren koliko tijekom vladanja Milana Bandića. Njegov kumski sistem u sprezi s HDZ-om inficirao je sve gradske sfere i neće se olako predati jer im, nakon izbora, prijete zatvorske kazne”, kazao je Mirando Mrsić.

Navodi da je na budućem gradonačelniku, između ostalog, i odgovornost za ubrzanje obnove Zagreba nakon potresa, njegovu financijsku egzistenciju, ekonomsku budućnost, kulturnu revitalizaciju i detaljnu reviziju svih nezakonitih radnji i spornih ugovora koji su ugovoreni tijekom Bandićeve vladavine kako bi napunili vlastite džepove nauštrb građana.

“Kumski sistem mora pasti na ovim izborima, a krivce treba privesti pravdi. Bandiću je vrijeme da ode u zasluženu zatvorsku mirovinu, nezakonito stečenu imovinu treba oduzeti u neovisnom i od HDZ-a nedirigiranom sudskom postupku. HDZ-ovu kriminalnu mrežu uspostavljenu u Zagrebu u suradnji s Bandićem i njegovim kumovima, treba zaustaviti”, poručio je Mrsić.

Podsjeća da je od razornog potresa u Zagrebu prošlo gotovo godinu dana, a da u glavnom gradu nije obnovljena niti jedna zgrada što je još samo jedan dokaz Bandićeve nebrige Zakon o obnovi Zagreba trebao je biti izglasan tri mjeseca nakon potresa, ali nije zbog, kaže Mrsić, činjenice da HDZ-u pred izbore nije odgovaralo donositi zakon. “Sve stranke su u svojim predizbornim obraćanjima obećavale donošenje Zakona o obnovi Zagreba kao prioritet broj jedan, da bi nakon konstituiranja Sabora mirno otišle na godišnji odmor. A u njihovim glavama je i dalje traje godišnji odmor, jer oni nemaju znanja niti odgovornosti da nešto naprave za svoje građane”, ističu Demokratii.

“Instaliranje Vanđelića na čelo Fonda za obnovu, samo je bacanje pijeska u oči prevarenim i napuštenim Zagrepčanima. Svakog dana sve više ljudi napušta centar grada, on postaje prazan, prepušten mešetarima nekretninama, usko povezanim s Bandićem i HDZ-om, koji na tuđoj nesreći stvaraju profit. To je danas Zagreb, nesiguran grad za pješake, školarce, za ljude koji u njemu žive, zaboravljen i prepušten na milost i nemilost kumova, Bandića i HDZ-a”, dodaju.

Poučeni iskustvom i saznanjima o prijašnjim obnovama koje je radio HDZ, a viđeni onim što je Bandić napravio od Zagreba – pita se Mrsić – zašto bismo vjerovali da će ova obnova pod Vanđelićevim vodstvom uz svesrdnu pomoć HDZ-a i Milana Bandića, biti bolja i poštenija?

 

Komentiraj