MINISTAR FINANCIJA: Reforma je prestručna da bi se na nju gledalo kroz “populističke principe”

Patrik Macek/PIXSELL

Ministar financija Zdravko Marić objašnjavajući poreznu reformu, najavio je i njezine očekivane efekte. Rekao je da je Hrvatska i jedinstvena po načinu na koji će je provoditi.

Upitan je, među ostalim, o amandmanu koji je Most podnio na prijedlog Vlade. HDZ je u konačnici ‘popustio’ i dogovoreno je da će ostati 5 posto, kada su u pitanju osnovne namirnice (kruh, mlijeko, ortopedska pomagala…), a za posluživanje hrane i pića u turizmu ostaje na 13 posto, dok za ostale turističke usluge raste na 25 posto, prenosi N1.

Božo Petrov izjavio je danas kako su se partneri u Vladi usuglasili da će se poreznom reformom cijena električne energije smanjiti, cijene proizvoda koji su bili po povlaštenoj stopi poput kruha, mlijeka i lijekova ostat će na povlaštenoj stopi od pet posto, ista razina PDV-a ostaje za hotele i iznajmljivače no PDV će se dići kafićima i restoranima na 25 posto. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Ministar financija također je kazao da Most ima pravo na amandman, ali da je porezna reforma preozbiljan, presutračn posao da bi se na nju gledalo kroz “populističke principe”.

Rekao je da je moguće da će Most podnijeti još neke amandamne, ali što se tiče cjelokupnog paketa – “to je to”.

Komentiraj