Ministar Božinović najavio pojačane sanitarne inspekcije

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović za RTL je komentirao aktivaciju Nacionalnog stožera civilne zaštite i sljedeće korake oko pojave koronavirusa u Hrvatskoj.

Ministar je najavio da će se u Stožer slijevati sve informacije, a konferencije za medije održavat će se svaki dan u 9 i 16 sati.

“Sutra u 9 sati imat ćemo priliku izvijestiti o najnovijem stanju, situaciji, o onome što smo poduzeli i što poduzimamo. Sada svi resori rade što im je naloženo, a najvažniji dio posla je na zdravstvenoj službi koja radi najvažniji posao, onaj s pacijentima. Na nama je da im pružimo svu logistiku kako bi oni bili fokusirani na svoj posao”, kazao je Božinović, najaviviši da je za srijedu zakazan sastanak s načelnicima županijskih stožera.

“Prije svega je to prikupljanje informacija, pogotovo onih s dijelovima koji su u blizini Italije. Mislim da imamo dovoljno službenika u svim segmentima posla, pojačat ćemo jedino malo santirane inspekcije”, rekao je ministar, naglasivši kako će najvažnija uloga sanitarnih službi bit će na graničnim prijelazima, prvenstveno na prijelazu Rupa-Pasjak.

Ministar je poručio građanima da se Stožeru mogu obratiti sa svim svojim pitanjima.

Komentiraj