Matthew McConaughey i Nic Pizzolatto nakon “Pravog detektiva” ponovo zajedno

Nic Pizzolatto i Matthew McConaughey, autor serije „Pravi detektiv“ (True Detective) i njezin glavni glumac, ponovo će raditi zajedno, ovog puta na seriji „Redeemer“ koja će se temeljiti na knjizi Patricka Colemana „The Churchgoer“.  Glavni lik priče je bivši svećenik koji je postao zaštitar kojeg će potraga za nestalom ženom u Texasu voditi kroz korupciju i kriminalne zavjere, pri čemu će se prošlost i sadašnjost često susretati. Pri tome, još je važnija vijet da je ovime Nic Pizzolatto napustio HBO za koji je radio prve trio sezone serije „Pravi detektiv“ te će seriju „Redeemer“ raditi za FX Productions koja je u vlasništvu kompanije Disney.

Ova odluka nije iznenađujuća. Nakon što je prva sezona serije „Pravi detektiv“ oduševila kritiku i publiku, druga sezona (u kojoj Matthew McConaughey više nije glumio već su glumili Colin Farrell, Rachel McAdams i Taylor Kitsch) primljena je s priličnim razočaranjem. Navodno je HBO tada rekao Pizzolattu kako treća sezona mora biti na razini prve jer će se u suprotnom razići. Treća sezona je bila bolja od druge, imala je devet nominacija za nagradu Emmy, ali nije dosegnula kvalitetu prve sezone koja je imala 12 nominacija za nagradu Emmy, a osvojila ih je pet. Stoga je Pizzolato odlučio izaći na tržište gdje se nekoliko tv kompanija zainteresiralo za njegove usluge.

Koliko u kompaniji FX Productions vjeruju Pizzolatu govori i podatak da neće morati snimiti pilot epizodu serije „Redeemer“ nakon čega će se odlučivati o snimanju cijele serije već su od njega odmah naručili cijelu sezonu. S druge strane, HBO je vlasnik prava na seriju „Pravi detektiv“ tako da se očekuje da će pronaći novog autora i s njime krenuti u snimanje četvrte sezone. Prema navodima magazina Hollywood Reporter, Pizzolata je HBO plaćao oko tri milijuna dolara po sezoni.

Komentiraj