Matt Damon žali zbog nedobivanja uloge u Affleckovom filmu. “Koštao bi nas previše”

Ben Affleck i Matt Damon gostovali su u srijedu u podcastu Billa Simmonsa gdje su sumirali svoje 40-godišnje prijateljstvo te su razgovarali o novom filmu „Air“ koji se za dva tjedna počinje prikazivati i u hrvatskim kinima. Taj film Affleck je režirao a Damon i on glume u njemu.

Njih dvojica dugogodišnji su prijatelji koji su mnogo puta radili zajedno, uključujući pisanje scenarija za film „Dobri Will Hunting“ iz 1997. koji im je donio Oscara. No, Damon je tada otkrio kako nije bio sretan što mu Affleck, kao redatelj, nije ponudio ulogu u svom filmu „Grad lopova“ iz 2010. godine. „Nije me pitao bi li prihvatio ulogu u filmu ‘Grad lopova’. Tu je ulogu dao Jeremyju Renneru“, kazao je Damon govoreći o ulozi kriminalca Jema za što je Renner bio nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

Međutim, tada je Affleck objasnio zašto Damon nije bio angažiran. „Reći ću vam iskreno, nismo mogli priuštiti Matta Damona. Matt Damon bi nas koštao onoliko koliko nas je koštao cijeli film“, objasnio je Affleck. Naime, otkako je dobio ulogu špijuna Jasona Bournea u vrlo uspješnoj franšizi Damonov honorar po filmu naglo je porstao. Tako je za prvi film „Bourneov identitet“ Damon dobio 10 milijuna dolara, već za slijedeći film „Bourneova nadmoć“ honorar mu je iznosio 26 milijuna dolara, a isti iznos dobio je i za treći film „Bourneov ultimatum“. Za četvrti film iz franšize „Jason Bourne“ iz 2016. godine dobio je 25 milijuna dolara. S druge strane, proračun filma „Grad lopova“ iznosio je 37 milijuna dolara.

Nakon toga, Matt Damon je u istom podcastu rekao kako bi volio da je dobio glavnu ulogu u filmu „Argo“ koji je Affleck također režirao i koji je dobio Oscara za najbolji film. „Nije mi ponudio glavnu ulogu u filmu ‘Argo’ nego ju je ostavio za sebe“ na što mu je Affleck odgovorio „Mogao sam, ali tada bi zaradio manje novaca“.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner