Marko Iharoš napustio Slaven Belupo

Marko Iharoš više nije igrač Slaven Belupa. 23-godišnji desni bočni je raskinuo ugovor s Farmaceutima koji mu je trajao do lipnja 2021. godine. U Koprivnicu je pristigao u studenom 2018. godine te je u proteklom periodu upisao samo 11 nastupa, od koji tri u aktualnoj sezoni.

Iharoš je nogometne početke upisao u Trešnjevci da bi s 12 godina preselio u Dinamo. U Maksimiru je dogurao do reprezentativnih nastupa za pionirsku i kadetsku reprezentaciju Hrvatske te druge momčadi Plavih čiji je član bio do isteka ugovora u ljeto 2016. godine. Nakon toga je karijeru gradio u slovenskom Rudaru iz Velenja i litavskoj Suduvi.

Marko Čovo / Foto: Slaven Belupo

Slaven je osim razlaza s Iharošem potpisao stipendijski ugovor s 21-godišnjim Markom Čovom koji je od ljeta prošle godine bio član druge momčadi koprivničkog prvoligaša koja se natječe u četvrtom rangu natjecanja da bi potom bio priključen treninzima prve momčadi.

Mladi Sinjanin je nogometni put gradio kroz Junak, RNK Split, Hajduk i Dugopolje, a igra na poziciji obrambenog igrača. Nakon potpisa ugovora je izjavio: “Hvala klubu što mi je pružio priliku. Sretan sam što sam potpisao ugovor i sada je sve na meni. Čast je potpisati za ovakav organizirani klub, za dugogodišnjeg prvoligaša. Trudit ću se i dokazivati na svakom treningu kako bih opravdao ovaj ugovor.”.

Komentiraj