Livaković: “Kad ti Modrić pruži podršku, puno je lakše”

Hrvatsku u petak od 16 sati očekuje utakmica četvrtfinala Svjetskog prvenstva u Kataru, a utakmicu je za HRT najavio Dominik Livaković.

Hrvatski junak protiv Japana objasnio je koliko se branjenje penala promijenilo u odnosu na 2018. godinu.

“Unatrag par godina su takva pravila, sigurno da je malo golmanima otežano, sjetimo se Sube (Subašića) protiv Španjolske kad je Ramosu obranio penal gdje je izašao, pa mislim da smo mi u malo većem minusu.

Uvijek mora biti jedna noga na liniji, vidjeli ste koliko puta su vratili penal čim golman malo izađe. Sve na kraju ispadne na emociju, kad ti vrati ako obraniš onda je stvarno loše“, rekao je Livaković za HRT pa sumirao:

“Najbitnije mi je ostati miran na početku, po nekom osjećaju i analizi koju dobijem od analitičara Marka, po tome najviše gledam.”

Prije Svjetskog prvenstva izašao je video na kojem Modrić bodri Livakovića.

“Svi znamo tko je Luka, on je pravi kapetan. Svi imaju uspone i padove u karijeri, meni je u tom trenutku bilo malo teško, ali kad pričaš tako s kapetanom, kad ti da podršku, onda je sigurno lakše“. rekao je Livaković.

Za kraj, prokomentirao je Neymara i njegovo izvođenje penala.

“Sigurno da je takvim igračima puno teže obraniti penal, ali nadam se da ćemo mi to riješiti prije penala”, zaključio je Dominik Livaković.

Komentiraj