KVAR INFORMATIČKOG SUSTAVA: HNS-ov predsjednik Uprave Vodovoda najavio kaznenu prijavu zbog klevete

FaH

Predsjednik Uprave dubrovačkog Vodovoda Valentin Dujmović najavio je u utorak u Dubrovniku da će protiv direktora tvrtke “Nautilus” Miroslava Bilobrka podnijeti kaznenu prijavu zbog klevete te da će Vodovod od te tvrtke sudskim putem tražiti nadoknadu štete zbog velikog kvara na informatičkom sustavu.

Sve je počelo na sjednici dubrovačkoga Gradskog vijeća u subotu, a nastavilo se na sjednici u ponedjeljak kada je HDZ-ov vijećnik Marko Potrebica zatražio stanku zbog pisma koje je Miroslav Bilobrk poslao predsjedniku Gradskog vijeća Mati Frankoviću (HDZ), a u koojemu navodi kako je njegova tvrtka “Nautilus” zbog direktora Vodovoda i predsjednika županijskoga HNS-a nedavno izgubila posao vezan uz informatičke usluge s dubrovačkim Vodovodom.

U pismu u kojem je zbog pritiska prozvan i gradonačelnik Andro Vlahušić navodi se i kako je tvrtka “Infodesing”, koju, kako tvrdi Bilobrk, predstavlja Miljenko Ptiček, uplatila pola milijuna kuna za kampanju HNS-a, te kako je tvrtki “Nautilus” ostao dug Vodovoda veći od 340 tisuća kuna i da je “Infodesignu” isplaćeno 80 tisuća kuna za posao koji nikada nije obavljen.

Dubrovački gradonačelnik već je na sjednici Gradskog vijeća u ponedjeljak najavio tužbu, a isto je na konferenciji za novinare u utorak učinio njegov stranački kolega, predsjednik Uprave Vodovoda Valentin Dujmović.

 

  • Opovrgnuo je i navode kako je istoj tvrtki plaćeno 80 tisuća kuna za nepostojeće radove te je istaknuo da se 340 tisuća kuna na koje se u pismu referira Bilobrk odnosi na programska rješenja koja Vodovod nikad nije naručio.

 

 

“Osobno ću podnijeti kaznenu prijavu za klevetu protiv gospodina Bilobrka, Vodovod će podnijeti kaznenu prijavu protiv ‘Nautilusa’, a tražit ćemo i nadoknadu štete jer sustav ‘Nautilusa’ još ne funkcionira, zbog čega je kasnio obračun plaća, ali i slanje računa građanima”, rekao je Dujmović i opovrgnuo navode po kojima je varaždinski “Infodesign” uplatio 500 tisuća kuna donacija HNS-u.

Opovrgnuo je i navode kako je istoj tvrtki plaćeno 80 tisuća kuna za nepostojeće radove te je istaknuo da se 340 tisuća kuna na koje se u pismu referira Bilobrk odnosi na programska rješenja koja Vodovod nikad nije naručio.

“Vodovod je s tvrtkom ‘Nautilus’ imao ugovor od 2006. i oni su po njemu morali održavati sustav kojim se koristimo. Dug od 340 tisuća kuna odnosi se na izradu web stranice za Vodovod, kao i dio sustava koji mi nikada nismo naručili. Oni su to napravili na svoju ruku, na ime dobre volje zbog dugogodišnje suradnje. Ne znam stoga jesu li ovi računi koje su nam ispostavili za te usluge zapravo pokušaj ucjene na način da bi mi trebali platiti da nam poprave sustav kojim se koristimo, a koji je u padu 15 dana”, rekao je Dujmović.

Direktor tvrtke “Nautilus” rekao je u telefonskoj izjavi kako će se na prozivke i navode Vodovoda očitovati priopćenjem te je poručio kako “i dalje stoji iza svega navedenoga u spomenutom pismu predsjedniku Gradskog vijeća Mati Frankoviću”.

“Stojim iza svake riječi. O ovome što je rečeno na konferenciji za novinare ne mogu govoriti. Oglasit ćemo se službenim priopćenjem”, poručio je Bilobrk.

Komentiraj