KUJUNDŽIĆ: “Vjerujem da će obje strane biti razumne u razgovorima”

Ministar zdravstva Milan Kujundžić danas je izjavio kako vjeruje kako će i liječnici i sestre kao i Vlada, biti razumni kao što je bilo i do sada u razgovorima te da će se naći rješenje u granicama mogućeg.

Ministar je kazao kako hrvatski liječnici i sestre po kvaliteti spadaju u sam svjetski vrh i da je u ovome trenutku svjetsko tržište takvo da su im vrata širom otvorena da mogu ići raditi bilo gdje za velike novce, a da će ipak velika većina ostati u Hrvatskoj.

“Mi, s druge strane, kao Vlada, nacija i država trebamo učiniti sve da im poboljšamo uvjete rada. Vjerujem da ćemo i jedna i druga strana biti razumni kao što je bilo i dosada u razgovorima gdje ćemo se naći na nečemu što je moguće”, poručio je Kujundžić zdravstvenim radnicima, koji se spremaju u štrajk.

Upitan misli li da je bila njegova pogreška ili glupost što je parafirao sporazum sa sindikatima o povećanju plaća, pa je onda to sve povukao, Kujundžić je odgovorio da je to pitanje neprimjereno. “Nekada novinari postavljaju neprimjerena pitanja, pa i ovo vaše je bilo neprimjereno s glupošću”, rekao je ministar novinaru.

Komentiraj