Luka Stanzl/PIXSELL

KRSTIČEVIĆ O AVIONIMA “Moje odgovornosti nema”

Ministar obrane Damir Krstičević u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, odgovarao na novinarska pitanja o problemima s nabavom borbenih aviona od Izraela.

“Ova Vlada je sve napravila, ali nema ugovora, nismo ga potpisali, nema financijske štete niti obaveze”, rekao je Krstičević. Delegacija Izraela danas dolazi u Zagreb, a ministar kaže da trebaju čuti što će Izraelci reći, a nakon toga će Vlada donijeti ‘odgovornu odluku’.

Iako je dokument u kojem SAD upozorava na problem s kupovinom zrakoplova objavljen, Krstičević opet ističe da ga nije vidio: ‘Govorio sam istinu, mi smo ozbiljna država, Hrvatska posjeduje službenu usmenu i pismenu korenspondenciju, ona je za mene relevantna i ima težinu’. Istaknuo je da je predodobrenje SAD-a bio uvjet na natječaju i da su ga Izrael i Grčka imale.

Upitan o svojoj odgovornosti u poslu s nabavom aviona, kaže – “Moje odgovornosti nema”. ”Moja je odgovornost da sam ja i tim MORH-a učinio sve da Hrvatska kroz međunarodni natječaj, dobije avion koji treba Hrvatskoj”.

Krstičević je poručio, prenosi N1, kako je Hrvatskoj potrebno ratno zrakoplovstvo. “Mi ćemo ga sigurno imati. U to sam uvjeren”, zaključio je.

Komentiraj