Kreće prodaja ulaznica za veliki sportski spektakl na Šalati

Julien Duval

Važno je baviti se sportom! Poruka je to koju često čujemo, ali kada je prenesu najveći sportaši Hrvatske ujedinjeni u projektu Gem Set Hrvatska, onda ona dobije još veći značaj.

Nažalost, sva djeca u Hrvatskoj nemaju mogućnost bavljenja sportom, jer dolaze iz sredina u kojima nema sportske infrastrukture, a upravo je to bio glavni razlog koji je potaknuo Zakladu Marin Čilić na organiziranje jedinstvenog humanitarnog i sportskog spektakla koji će se održati 12. lipnja na SRC Šalata. Ulaznice kreću u prodaju sutra.

Luka Modrić, Ivan Rakitić, Dejan Lovren, Valent i Martin Sinković, Ivan Dodig, Bojan Bogdanović, Ivan Klasnić, Sara Kolak, Ana Konjuh, Dina Levačić, Mate Pavić, Nikola Mektić i Franko Škugor izaći će na centralni teren na zagrebačkoj Šalati i zaigrati teniske mečeve u parovima, a pridružit će im se i Mateo Kovačić, Mario Mandžukić i Ivan Perišić.

“Jako puno nas sportaša koji smo uspjeli i koji smo ostvarili vrhunske rezultate, dolazimo iz malih sredina i znamo koliko su sportska infrastruktura i pravi uvjeti važni za zdravi razvoj djece. Želimo svoj djeci Hrvatske poslati poruku da je važno da se bave sportom, da se igraju i žive sretno, a uz to ćemo ćemo i pomoći OŠ Tordinci. Nadamo se da će upravo iz tog mjesta izrasti još jako puno vrhunskih sportaša“, izjavio je organizator Marin Čilić.

SRC Šalata će na jedan dan postati svojevrsni tenis village, po uzoru na vrhunske svjetske teniske turnire, a mjesto je ovo na kojem su brojni zagrebački sportaši započeli svoje karijere. Hrvatska turistička zajednica također je podržala projekt Gem Set Hrvatska.

“Brat i ja smo rođeni u Zagrebu, živimo u Zagrebu i teško nam je uopće pojmiti da neka djeca nemaju adekvatni prostor za bavljenje sportom. Kad se najbolji sportaši okupe na jednom mjestu mislim da se mogu pokrenuti i napraviti velike stvari. Zato smo s oduševljenjem smo prihvatili poziv. Bit ćemo tamo i podržati ovaj projekt, a nadam se da se vidimo svi u zaista velikom broju na Šalati“, rekao je Valent Sinković.

U odabiru škole za izgradnju multifunkcionalnog sportskog igrališta pomogla je Hrvatska udruga ravnatelja osnovnih škola, a poziv za prijavu poslan je ravnateljima osnovnih škola koje dolaze iz županija potpomognutog područja. Prednost su imale škole i sredine u kojoj djeca nemaju mogućnost bavljenja sportom zbog loše infrastrukture te gdje nema velikog izbora izvanškolskih aktivnosti. Ukupno je pristiglo 49 prijava, a odabrana je Osnovna škola u Tordincima u Vukovarsko-srijemskoj županiji, koja broji 125 učenika u 10 razrednih odjela te nema niti igralište niti dvoranu.

Da je sport važan za djecu potvrdio je i Tomislav Krističević, dekan Kineziološkog fakulteta u Zagrebu te je naglasio da je važno da djeca od najranijih dana steknu naviku i da im sport bude stil života. Na lokaciji će organizirati zanimljive aktivacije za sve posjetitelje koje će početi već u 12 sati. Pokrovitelji projekta su Ured Predsjednice RH, Grad Zagreb, HTZ, Kineziološki fakultet u Zagrebu, Hrvatski teniski savez, dok su partneri projekta Lošinj Hotels & Villas, Privredna banka, Foreo, Euroherc, Harvey Norman, Jamnica, HEP, Meggle, La Roche Posay, Top Spin, Envy, Tovedo, Head i Cinestar. Više informacija može se pronaći na službenoj internetskoj stranici, Facebook i Instagram stranici.

Komentiraj